ترانس مایکروفر چیست؟
در مایکروفر موادغذایی توسط قطعهای بهنام مگنترون گرم میشوند. این قطعه ولتاژ موردنیاز خود را برای گرم کردن مواد از طریق ترانس مایکروفر تامین میکند. در واقع در همه مایکروفرها یک ترانس به عنوان منبع تغذیه مگنترون وجود دارند که به شکل مکعب هستند و از ۲ سیم پیچهای اولیه و ثانویه از جنس مس تشکیل شدهاند.
نحوه عملکرد ترانسها به این صورت است که ولتاژ ۲۲۰ ولت برق شهری را دریافت و آن را با تبدیل ۲۲۰۰ ولت به مگنترون میرسانند. انواع ترانس مایکروفر در مدلها و قدرتهای مختلف به بازار عرضه میشوند و اغلب این ترانسها با یکدیگر سازگاری دارند اما گاهی ممکن است به دلیل اختلاف برند، نحوه قرارگیری مناسبی در مایکروفر نداشته باشند.
سرویس نصب و تعمیر مایکروفر را از کارشناسان کاربلد آچاره بخواهید!
- تعمیر مایکروفر انواع برندها (الجی، سامسونگ، بوش و …)
- تعمیرات جزئی و کلی مایکروفر
- سرویسهای دورهای مایکروفر
خرابی ترانس مایکروفر
همانطور که اشاره کردیم در صورتی که ترانس دستگاه دچار خرابی شود غذا را گرم نخواهد کرد. ۳ نشانه رایج خرابی ترانس مایکروفر به شرح ذیل هستند:
- ایجاد دود از مایکروفر
- سروصدای زیاد دستگاه
- عدم ایجاد گرما و حرارت برای گرم کردن غذا
۱. ایجاد دود از مایکروفر
یکی از نشانههای رایج خرابی در ترانسها، بلند شدن دود از وسیله است که اغلب به دلیل بیتوجهی به بوی سوختگی رخ میدهد.
۲. سروصدای زیاد دستگاه
یکی دیگر از نشانههای خرابی ترانسها، شنیده شدن سروصدای بیشازحد دستگاه است. توصیه میشود در این مواقع برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر به مایکروفر آن را فورا از برق جدا کنید.
۳. عدم ایجاد حرارت
زمانی که در ترانس مایکروفر اختلالی ایجاد شود، ولتاژ موردنیاز مگنترون نیز تامین نخواهد شد و این امر میتواند منجر به گرم نشدن غذا شود. یکی از دلایل گرم نکردن دستگاه میتواند خرابی دیود مایکروفر باشد؛ زیرا بروز این مشکل افزایش ولتاژ مگنتورن را مختل خواهد کرد.
محاسبه رایگان هزینه تعمیر مایکروفر!
تست ترانس مایکروفر
حال که با نشانههای خرابی ترانسها آشنا شدیم، از کجا مطمئن شویم اختلال کارکرد مایکروفر از ترانس است؟ در وهله اول سیمپیچهای ترانس را بررسی کنید تا دچار قطعی یا سوختگی نشده باشند و در صورت سالم بودن آنها برای تست ترانس مایکروفر مراحل ذیل را دنبال کنید:
- مایکروفر را خاموش کرده و آن را از پریز برق جدا کنید.
- تمام پیچهای بدنه دستگاه را باز کنید.
- از پشت دستگاه خازن مایکروفر را پیدا کرده و آن را دی شارژ کنید. توجه داشته باشید دی شارژ مایکروفر بسیار خطرناک است و در صورتی که در این زمینه مهارت لازم را ندارید، به هیچ عنوان خودتان بهتنهایی این کار را انجام ندهید.
- با استفاده از مولتیمتر مطمئن شوید ولتاژی در دستگاه وجود نداشته باشد.
- در این مرحله باید سوکتهای وصلشده به ترانس را جدا کنید. برای این کار میتوانید از دمباریک کمک بگیرید.
- با کمک مولتیمتر مقاومت پایههای خروجی با زمین را چک کنید. اگر نمایشگر مولتیمتر عددی بیش از بازه ۵۰ تا ۷۰ را نشان دهد، به معنی خرابی ترانس مایکروفر است.
- مقاومت پایانههای ورودی برق را نیز نسبت به یکدیگر بررسی کنید. عدد مقاومت باید نزدیک صفر باشد.
- با استفاده از مولتیمتر مقاومت ترمینالهای ورودی نسبت به زمین را نیز چک کنید. در صفحه نمایشگر مولتیمتر باید عدد بینهایت نشان داده شود.
- مقاومت برق شهری به ترانس ولتاژ مایکروفر را نیز نسبت به یکدیگر بررسی کنید. باید عددی کمتر از ۱ نشان داده شود.
در صورتی که تمام موارد درست بودند، احتمالا خرابی مایکروفر از ترانس نیست. از آنجایی که داخل مایکروفر دارای ولتاژ برق بالایی است، برای افرادی که در این زمینه دارای تجربه کافی نیستند بسیار خطرناک خواهد بود؛ بنابراین اکیدا توصیه میشود از باز کردن بدنه دستگاه خودداری کنید و برای تعمیر مایکروفر خود از یک متخصص ماهر کمک بخواهید.